Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
اسباب بازي کودک و نقش اساسي آن در رشد ذهني و مهارتي کودک
بهترين اسباب بازي آن است كه كودک را مجذوب خود مي كند و او بارها به سراغ آن مي رود و کودک تحريك و لذت بيشتر و بيشتري از آن كسب ميكند. اين اسباب بازي ممكن است خيلي گران يا خيلي ارزان تمام شود ولي نهايتاً همان اسباب بازي است كه كودك از آن لذت مي برد و بيشترين امكانات يادگيري را براي وي فراهم مي آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بازي، محرک رشد ذهني و جسمي کودکان
بازي يک فعاليت مهم، حياتي و لازم الاجرا براي همه ي دوره هاي مختلف رشد است. بازي با اسباب‌بازي، غذاي رواني کودکان است و از ديدگاه روانشناسي تمايل به بازي کردن و داشتن اسباب‌بازي يکي از نشانه‌هاي سلامت عقل، کنجکاوي و هوشياري به شمار مي‌رود.
بازي کردن و جنب و جوش کودکان در هر شرايط, مهم ترين ويژگي يک کودک محسوب مي شود. البته بازي کردن تنها مختص کودکان نيست و انسان در هر سني سرگرمي و بازي هاي مناسب سن خود را پيدا مي کند. ولي اگر بدانيم بازي و نوع اسباب بازي که در اختيار کودکانمان قرار مي دهيم تاثير مستقيم در رشد ذهني و افزايش مهارت هاي حرکتي او دارد حساسيت بيشتري در انتخاب اسباب بازي هاي او به خرج مي دهيم.
كودک در جريان بازي پرورش فكري، عاطفي و جسمي و اجتماعي مي‌يابد زيرا بازي راهي براي ابراز و نشان دادن احساسات است و باعث تخليه فشار و استرس‌هاي عصبي کودک مي‌شود. بازي، روش طبيعي شركت كودكان در فعاليت‌هايي است كه سرانجام سبب كسب مهارت و ورزيدگي براي مقابله با مشكلات زندگي مي‌شود. كودكان از طريق بازي احساسات، ناكامي‌ها و اضطراب‌هاي خود را بيان مي‌دارند. بازي در واقع تلاش كودک براي كنار آمدن با محيط است كه از اين طريق او خود را مي‌يابد و دنيا را درک مي‌كند.
کودکان در زمان بازي بطور کلي 3 چيز را ياد ميگيرند:
- يادگيري درباره خود
- يادگيري درباره جهان پيرامون و اطرافيان
- يادگيري حل مسائل پيش آمده
اسباب‌بازي‌هاي که در تقويت قوه خلاقيت کودک موثر است
انواع اسباب بازي
اسباب‌بازي‌ها به دو گروه سازمان‌يافته و سازمان‌نيافته تقسيم مي‌شوند؛
اسباب‌بازي‌هاي سازمان‌يافته
اسباب‌بازي‌هاي سازمان‌يافته معمولا براي کار مشخصي طراحي مي‌شوند. اسباب‌بازي‌هاي سازمان‌يافته شامل جغجغه و وسايل رنگي که بالاي تخت کودک آويخته مي‌شود، است.
اسباب‌بازي‌هاي سازمان نيافته
اسباب‌بازي‌هاي سازمان نيافته خلاقيت کودک را تقويت مي‌کنند.
اسباب‌بازي‌هايي براي مهارت‌هاي حرکتي دست و هماهنگي چشم با انگشتان مانند مهره‌هاي رنگي که نخ را بايد از سوراخ آنها رد کرد، تقويت قوه تشخيص مانند اشکال هندسي گوناگون، جورچين، کارت‌هاي مصور رنگي و لوتوي رنگ و تقويت قدرت گويايي و بيان کودک مانند سازدهني، بوق، سوت، کارت مشاغل و داستان‌هاي مادلند نيز از اين نوع هستند.
اسباب‌بازي‌هاي ساختني مانند لگو ساختمان‌سازي و مکعب‌ها وسايلي براي تقويت قوه خلاقيت، مداد و آبرنگ براي نقاشي و بيان کردن احساسات به صورت بي‌کلام و وسايلي براي بازي‌هاي تجسمي يا تخيلي مانند عروسک، خمير مجسمه‌سازي، شن و ماسه و آب از جمله اسباب‌بازي‌هاي سازمان‌نيافته به شمار مي‌روند.
از انواع اسباب بازي مي‌توان به موارد زيز اشاره کرد:
اسباب بازي هاي عروسکي
اسباب بازي هاي شخصيت کارتوني
اسباب بازي هاي وسايل نقليه
اسباب بازي هاي ورزشي و فعاليت بدني
اسباب بازي هاي مهارتي
اسباب بازي هاي معما و بازي
اسباب بازي هاي سازه اي
اسباب بازي هاي اکتشافي
اسباب بازي هاي کمک درماني ( لکنت زبان و...)
اسباب بازي مناسب کودک شما کدام است؟
اسباب بازي مناسب براي رده‌هاي سني متفاوت
اسباب بازي متناسب با سن و مهارت کودک
اسباب‌بازي بايد مناسب سن، علاقمندي، توانايي ذهني و رشدي کودک باشد. اسباب‌بازي نبايد ساده يا بسيار پيچيده و خسته‌کننده باشد بلکه بايد خلاقيت کودک را پرورش دهد.
گرايش و علايق کودک
تمايا و علايق کودک با در نظر گرفت سن و جنسيت او از فاکتورهاي مهمي است که بايد در انتخاب اسباب بازي براي فرزند دلبندتان در نظر گيريد. به طور مثال از يک تا سه سالگي کودکان به تدريج به اسباب‌بازي‌ها و کتاب‌هاي مصور رنگي گرايش پيدا مي‌کنند بنابراين در اين دوره از رشد کودکان بايد از اسباب‌بازي‌هاي رنگي استفاده کرد.
ايمني اسباب بازي
رعايت ايمني در اسباب‌بازي که در اختيار کودکان گذاشته مي‌شود، بسيار مهم است به طوريکه اسباب‌بازي بايد مطمئن و بي‌خطر بوده و به گونه‌اي باشد که در کودک شادي و نشاط ايجاد کند.به عنوان مثال کودکان 6 تا 18 ماهه به علت رشد دندان‌هاي شيري اشياء را در دهان مي‌گذارند و آنها را با آرواره‌هاي خود فشار مي‌دهد بنابراين بايد اسباب‌بازي‌هايي در اختيار آنها قرار داد که نرم، قابل شست‌وشو و نشکن بوده و نوک تيز، فلزي و برنده نباشند.
• بهتر است براي کودک (به ويژه براي سنين بالاي 2 سال) با توجه به موارد گفته شده اسباب بازي را انتخاب کنيد كه خود كودک را به بازي و تحرک وا دارد نه اين‌كه اسباب‌بازي، بازي كند و كودک تماشا.
گردآوري: بخش کودکان بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۷۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند

با حکم محمد خزاعی، ۱۲ تن از مدیران و فعالان فرهنگی هنری و سینماگر کودک و نوجوان به‌عنوان اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، مجید زین العابدین، علی قاسم زاده، کمال حیدری، یوسف افشارنیا، سید مهدی سیدین‌نیا، فرزانه کلاهدوزان، علی صالحی، اصغر فارسی، وحید نیکخواه آزاد، پوران درخشنده، وحید ملتجی و احمد مقیمی به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان منصوب و معرفی شدند.

محمد خزاعی در حکم انتصاب اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان، با تاکید بر این نکته که برگزاری جشنواره این رویداد فرصتی ارزشمند برای توجه به نقش مهم آثار مهم کودکان و نوجوانان است، برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و تصمیمات اثر بخش در زمینه رشد سرمایه انسانی دغدغه‌مند، تقویت فکر و ایده‌های نو، تکامل چرخه تولید و اکران، تشویق و معرفی استعدادهای جوان و جهش تولید با مشارکت فیلمسازان در سینمای راهبردی کودک و نوجوان را از اعضای شورای مذکور خواستار شده است.

سی و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، به دبیری مجید زین العابدین در اصفهان برگزار می‌شود.

کد خبر 749809

دیگر خبرها

  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • لزوم توجه جدی دادستان‌ها به عملکرد حوزه‌های تحت امر/ اهمیت رسیدگی سریع توأم با دقت به پرونده‌ها
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • نیمی از بازماندگان تحصیلی در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • ۷ نکته مهم برای آرام کردن کودکی که عصبانی و پرخاشگر است